Witlof met gerookte zalm en kruidenrijst

Witlof

Witlof met gerookte zalm en kruidenrijst

Personen:
2
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
579 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 4 struikjes witlof
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels verse dille en peterselie, fijngehakt
  • 100 g gerookte zalmplakjes
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 zakje Lassie Builtjes Basmati
  • 1 eetlepel milde mosterd
  • 4 seizoenenpeper
  • bakolie

Bereidingswijze

  1. Kook de witlofstruikjes in kokend water 5 min. en laat uitlekken. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Kook het builtje rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui goudbruin. Schep de gekookte rijst in een ovenschaal en meng de ui, bijna alle verse kruiden, mosterd, wat zout en peper naar smaak erdoor . Wikkel elk witlofstruikje in een plakje zalm en leg de witlof om en om op de gekruide rijst. Strooi de geraspte kaas erover.
  3. Schuif de ovenschaal onder de grill en laat de kaas smelten en licht kleuren. Strooi de achtergehouden kruiden erover en serveer meteen.

Tip: Verse kruiden over? Wikkel ze in een stukje natgemaakt keukenpapier, verpak ze in een koelkastdoosje en bewaar ze 3 - 4 dagen in de koelkast.

Bevat p.p.: 579 kcal – 36 g eiwit – 22 g vet – 54 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Basmatirijst

Builtjes Basmatirijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Basmatirijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten