Vietnamese rijstsoep met makreel

Vietnamese rijstsoep

Vietnamese rijstsoep met makreel

Personen:
4
Bereidingstijd:
40 minuten
Voedingswaarde:
794 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 4 sjalotjes, fijngehakt
  • 300 g basmatirijst Extra Vezels
  • 1 visbouillonblokje
  • 2 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel citroengraspuree (potje)
  • 500 g verse makreelfilet, in reepjes
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 rode peper
  • 6 bosuitjes
  • paar takjes verse koriander
  • 1 limoen, in partjes

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olie en fruit 3 fijngehakte sjalotjes hierin in ca. 10 min. goudbruin. Voeg de rijst toe en roerbak even mee. Voeg 2 liter water en het visbouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Laat de rijst 30 min. heel zachtjes doorkoken, niet afgieten.
  2. Meng de knoflook, suiker, citroengras en zwarte peper en schep de stukjes makreel hiermee om. Fruit de rest van de sjalotjes in 1 eetlepel olie glazig, schep de stukjes vis met marinade erbij en roerbak op hoog vuur de vis ca. 2 min. Voeg vissaus toe en stoof de vis afgedekt op laag vuur ca. 10 min.
  3. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd deze in reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak de koriander fijn.
  4. Verdeel de rijstsoep over 4 kommen, schep de gestoofde vis erop en schep de rode peper, bosui en koriander rondom de stukjes vis. Maal er zwarte peper naar smaak over. Serveer de limoenpartjes erbij en zet de fles vissaus op tafel.

Tip: Het pepervocht is heel scherp, draag eventueel wegwerp handschoenen bij het schoonmaken en snijden.

Bevat p.p.:
794 kcal – 34 g eiwit – 46 g vet (waarvan 40 g onverzadigd) – 61 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten