Oosterse rijstsalade met asperges en taugé

Oosterse rijstsalade

Oosterse rijstsalade met asperges en taugé

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
377 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst Extra Vezels
  • 150 g peultjes
  • 250 g groene asperges
  • 2 eetlepels Oosterse wokolie
  • ½ komkommer, in reepjes
  • 3 bosuitjes, in schuine ringen
  • 100 g taugé
  • 50 ml woksaus ketjap-sesam
  • sap van 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de droge rijst tot lauw afkoelen.
  2. Haal de peultjes af. Snijd de van groene asperges een stukje van de steel, snijd de asperges in grove stukken en halveer deze eventueel overlangs. Breng 500 ml water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de groente 4 min. Laat uitlekken. Verhit in de wok de olie en roerbak alle groenten 3 min. op hoog vuur.
  3. Klop een dressing van de woksaus en het limoensap. Meng de rijst met de groente en de dressing.

Tip: Serveer met kip van de grill, die vind je kant en klaar bij de poelier of op de vleesafdeling van grotere supermarkten.

Bevat p.p.:
377 kcal – 12 g eiwit – 6 g vet – 64 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten