Moussaka met basmatirijst

Moussaka

Moussaka met basmatirijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
45 minuten
Voedingswaarde:
920 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst Extra Vezels
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 500 g rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 aubergines, in dunne plakken
  • 30 g boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 100 g geraspte oude kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen 2 eetlepels olie en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak het in 3 min. goudbruin. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie en bak de aubergines in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig en bestrooi met peper en zout.
  3. Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot de bloem lichtbruin is. Schenk al roerend de melk erbij en blijf roeren tot een dikke gebonden saus ontstaat.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de rijst in een ovenschaal, verdeel het gehakt erover, dan de aubergine en dan de saus. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de schotel ca. 15 min.

Tip: Lekker met een Griekse salade van ijsbergsla, tomaat, groene paprika en feta.

Bevat p.p:
920 kcal – 42 g eiwit – 50 g vet – 75 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten