Makloube – Libanese pilav met kip en aubergine

Makloube – Libanese pilav

Makloube – Libanese pilav met kip en aubergine

Personen:
8
Bereidingstijd:
60 minuten
Voedingswaarde:
635 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 2 liter kippenbouillon
  • ½ citroen, in plakjes
  • 5 takjes tijm
  • 5 laurierblaadjes
  • 5 theelepels kaneel
  • 500 g kipfilet
  • 150 ml olijfolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 300 g lams- of rundergehakt
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 750 g Lassie Basmatirijst
  • 50 g pijnboompitten of geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in plakken en bestrooi ze met zout. Laat de plakken 20 min. liggen.
  2. Breng de bouillon met de citroen, tijm, laurierblaadjes, 2 theelepels kaneel en versgemalen zwarte peper aan de kook. Leg de kipfilets in de bouillon en laat ze in 20 min. tegen de kook aan gaar worden. Haal de kipfilets uit de bouillon. Meet 1½ liter bouillon af.
  3. Verwarm 4 - 5 eetlepels olijfolie en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg het gehakt toe en bak al omscheppend rul tot al het vocht verdampt is. Roer er 2 theelepels kaneel, de piment, zout en versgemalen zwarte peper door.
  4. Schep de rijst erdoor en bak 1 - 2 min. mee. Schenk de warme kippenbouillon erbij. Breng de rijst aan de kook en kook de rijst 8 min. zonder deksel min. Laat de rijst daarna afgedekt 15 min. staan.
  5. Dep de aubergineplakken droog, bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een hete grillpan in 3 - 4 min. mooi bruin. Rooster de pijnboompitten goudbruin.
  6. Vet 2 bolronde schalen (inhoud 1½ – 2 liter) in met olijfolie. Trek de kipfilets met twee vorken in kleine stukjes en leg ze in de schalen. Verdeel de plakken aubergine erover en druk alles goed aan. Schep de pilav op de aubergine en druk alles opnieuw goed aan.
  7. Leg een platte schaal op één bolle schaal en keer ze samen. Laat de pilav met aubergine en kip op de platte schaal glijden. Strooi de pijnboompitten erover en bestuif de bovenkant met kaneel. Garneer met een toef rucola in het midden. Lekker met een groentesalade.

    Bevat p.p.:
    635 kcal, 28 g eiwit, 26 g vet waarvan 5 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Basmatirijst

Builtjes Basmatirijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Basmatirijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten