Kokosrijst met garnalen en doperwtjes

Kokosrijst

Kokosrijst met garnalen en doperwtjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
575 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst Extra Vezels
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 250 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 g tijgergarnalen (diepvries)
  • ½ biologische citroen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en voeg de ui, koriander en gember toe en roerbak 2 min. Voeg de rijst toe en bak op hoog vuur 1 min. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. afgedekt garen. Roer af en toe.
  2. Kook de garnalen in weinig water met zout in 5 min. gaar.
  3. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het sap en rasp samen met de doperwtjes toe aan de rijst en warm 2 min. mee. Voeg de garnalen toe en warm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Lekker met fijngesneden verse munt en een extra partje citroen.

Bevat p.p.:
575 kcal, 27 g eiwit, 22 g vet waarvan 11 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten