Kerrierijst met makreel en tuinbonen

Kerrierijst

Kerrierijst met makreel en tuinbonen

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
720 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst Extra Vezels
  • 50 g boter
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 eieren
  • 400 g tuinbonen (diepvries)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 2 blikjes gerookte makreelfilets à 190 gram
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de boter en bak de ui in 10 min. goudgeel.
  3. Kook intussen de eieren in ca. 7 min. hard. Laat ze afschrikken en pel ze. Kook de tuinbonen in 3 min. beetgaar en giet af.
  4. Voeg het kerriepoeder toe aan de ui en bak 1 min mee. Meng de rijst en de tuinbonen erdoor en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Verdeel de makreel er in stukken over en schep voorzichtig om. Snijd de eieren in parten.
  5. Verdeel de rijst over 4 borden, serveer met het ei en bestrooi met de peterselie.

Tip: Lekker met een tomatensalade.

Bevat p.p:
720 kcal – 30 g eiwit – 37 g vet – 67 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten