Indiase kipkerrie met spinazie en kikkererwten

Indiase kipkerrie

Indiase kipkerrie met spinazie en kikkererwten

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
745 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst Extra Vezels
  • 3 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 cm verse gember, in kleine stukjes of geraspt
  • 2 - 3 theelepels kerriepoeder
  • 500 g kipfilet, in stukjes
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 500 g spinazie
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de gember, kerriepoeder en kip toe. Roerbak 3 min. en schenk de kokosmelk erbij. Breng aan de kook. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Voeg, als alle spinazie geslonken is, de kikkererwten toe. Warm nog 1 min. door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de kip.

Tip: Bestrooi met 3 eetlepels gemalen kokos.

Bevat p
.p: 745 kcal – 44 g eiwit – 30 g vet – 75 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten