Indiase kip met doperwtjes

Indiase kip

Indiase kip met doperwtjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
45 minuten
Voedingswaarde:
595 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst Extra Vezels
  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 grote wortel, in plakjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 400 g doperwtjes (diepvries)
  • 75 g rozijnen
  • 250 ml kippenbouillon
  • 500 g kipfilet, in stukjes

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie en bak de ui en wortel 3 min. Voeg de knoflook, komijn en koriander toe en bak 1 min. mee. Voeg de doperwtjes en rozijnen toe. Schenk de bouillon erbij, voeg de kip toe en laat 8 min. zachtjes pruttelen.
  3. Voeg de rijst toe en warm alle ingrediënten nog 1 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden.

Tip: Bestrooi met geroosterde, geschaafde amandelen.

Bevat p.
p: 595 kcal – 40 g eiwit – 11 g vet – 84 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten