Spicy wraps gevuld met gerookte zalm met gerookte zalm en mango

Spicy wraps gevuld met gerookte zalm

Spicy wraps gevuld met gerookte zalm met gerookte zalm en mango

Personen:
2
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
770 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 sjalotten, in dunne ringen
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 stazak Lassie Basmatirijst Kokos-Citroen (200 g)
  • 1 kleine rode peper, fijngehakt
  • 150 g gerookte zalm
  • 4 volkorenwraps
  • 75 g gemengde sla
  • 1 kleine mango, in dunne reepjes

Optioneel

  • 4 eetlepels grof gehakte koriander
  • 4 grote slabladeren
  • of 4 spitskoolbladeren, geblancheerd

Bereidingswijze

  1. Meng de sjalotjes met de azijn in een kommetje.
  2. Verwarm de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg de rode peper toe aan de rijst en roer erdoor.
  3. Verdeel de gerookte zalm over de wraps, verdeel daarna de sla erover. Schep de rijst op de sla. Verdeel de mangoreepjes en sjalotjes erover en rol de wraps op.
  4. Snijd de wraps schuin door, steek er eventueel een prikker in om ze vast te zetten en leg ze op een grote schaal. Of wikkel de wraps in aluminiumfolie en neem ze mee voor een lunch of picknick.

Tip: Lekker met verse koriander. Voor een glutenvrije versie of juist meer groente gebruik je grote slabladeren of geblancheerde spitskoolbladeren om de rijst in te wikkelen. Zet de wraps vast met een prikker.

Bevat p.p.: 770 kcal, 33 g eiwit, 19 g vet waarvan 6 g verzadigd, 111 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmati Kokos - Citroen

Basmati Kokos - Citroen

Deze bijzondere basmatirijst komt rechtstreeks uit de traditionele teeltgebieden aan de voet van de Himalaya. Het bergwater en de zuivere lucht zorgen voor de lange korrel en geven een heerlijke, pure geur. De basmatirijst is zachtjes gestoomd en verfijnd met kokos en citroengras.

Bekijk product

Ontdek onze recepten